Lær hund at ligge roligt i kurv

Kender du det at have en hund rendende om benene, som du prøver at distrahere, mens du har onlinemøde? Eller måske mens du spiser? Og det kunne være rigtig rart hvis hunden ville lægge sig roligt i sin kurv? Så forstår jeg dig godt! Og bare rolig, I got you covered. Lær hund at ligge roligt i kurv, det kigger vi på lige her.

Vi vil gerne have hunden til selv at vælge at gå op i kurven og lægge sig. Hvis hunden selv finder ud af, at det godt kan betale sig for den at være i kurvene, så er der meget større sandsynlighed for, at den bliver liggende. På den måde undgår vi yoyo-effekten, hvor hunden kun lige går op i kurven og med det samme ud igen.

Trin for trin – lær hund at ligge roligt i kurv

Først træner vi at få hunden til at gå op i kurven og lægge sig

  • Step 1: Kast en godbid på underlaget og markér (dvs. klik eller sig “dygtig”) så snart hunden rører underlaget. Beløn med en eller flere godbidder på underlaget. Ved at belønne hunden på underlaget frem for fra hånden, er der større sandsynlighed for, at hunden bliver på underlaget. Kast derefter en godbid væk og se, om hunden selv vender tilbage til underlaget. Såfremt hunden vender tilbage af sig selv, markér igen med det samme, hunden når underlaget.
  • Step 2: Øg dine krav for hver gang, du gentager step 1. Dvs. vent på, at hunde får 2, så 3, så 4 poter på underlaget. Vent på et dæk eller lok hunden ned i dæk, når hunden går hen på underlaget med alle fire poter.
  • Step 3: Når hunden relativt sikkert lægger sig på underlaget tilføjes kommando ved at sige kommandoen, så snart hunden lægger sig. Jeg bruger “læg dig”.
Se de tre trin her

Bliv liggende!

Og nu kommer den store øvelse – du har nu lær hund at ligge roligt i kurv. Herfra vil vi gerne have hunden til at blive liggende. Mit bedste tip er at flytte kurven hen, hvor du skal bruge den. Fx hen til dit skrivebord eller spisebord. Forbered en god håndfuld små godbidder og stil dem på bordet. Sæt dig og bed hunden gå op i kurven at lægge sig. Derfra belønner du løbende hunden for at forholde sig roligt i sin kurv.

Det vigtigste her er, at det er ro, vi belønner for. Derfor er det vigtigt, at hunden har en afslappet kropsprog og slapper af. Husk at holde træningspassene korte. Start med 2-3 minutter i kurven, særligt hvis det er en hvalp. Efterhånden som hunden lærer at forholde sig roligt, kan du trække tiden i kurven længere. Ligeledes er det vigtigt at holde belønningsraten høj. Vi vil gerne sørge for, at kurven er det absolut fedeste sted på jorden at være – det regner med snacks, når hunden ligger i sin kurv. Så snart det er etableret, kan du trække tiden mellem godbidderne gradvist længere og længere.

Skal vi træne sammen?

Vidste du, at jeg tilbyder onlinetræning? Det betyder, at vi kan træne sammen, selvom du ikke bor i København. Det er både fleksibelt, coronasikkert og effektivt. Læs mere om privat onlinetræning her.

Du kan også følge Hundesnude på Instagram og se flere videoer og tips til livet med hund.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *