Lær din hvalp at holde fokus: Hvalpetræning del 1

Første video i en serie om hvalpetræning. Lær din hvalp at holde fokus med en hurtig og nem øvelse. Fokus og øjenkontakt er fundamentet for al anden hundetræning. Det kan være svært for hvalpe at fokusere på os, fordi der sker så meget i miljøet omkring dem. Vi kan kun bede en hund om noget, hvis den holder fokus på os og kigger på os. I denne video kan du se, hvordan vi kan lære unge hvalpe at holde fokus og tilbyde øjenkontakt, både ude og hjemme.

I videoen herunder kan du for første gang også møde Laila. Laila er halv newfoundlænder og halv samojede. Hun er 14 uger i denne video, og hendes familie har kærligt udlånt hende til de her videoer. Tak til Laila og hendes mennesker.

Lær din hvalp at holde fokus: Instruktioner

Jeg ønsker at lære hvalpene som det allerførste, at det er forbundet med noget godt at fokusere på sit menneske. Jeg lægger en godbid foran mine fødder, og når hunden har spist godbidden og kigger op på mig, markerer jeg (enten med en klikker eller ved at sige yes/yip/dygtig) og giver en ny godbid på gulvet. På den måde skaber jeg et let genkendeligt mønster (op/ned) for hvalpen, som gør, at jeg kan holde fokus længere tid. Jeg starter indendørs med få forstyrrelser og flytter derefter udendørs med flere forstyrrelser.

Se flere videoer og artikler om træning lige her.

Hvalpetræning: En videoserie

I løbet af sommeren 2021 laver jeg en serie videoer til alle nye hvalpeejere. Her vil jeg gennemgå de basisøvelser, jeg træner som det første med en ny hvalp, og som jeg mener giver et godt fundament. Dette er den første. Hvis du ønsker at få en notifikation, når der kommer en ny video, kan du abonnere på Hundesnudes YouTubekanal lige her.

Du kan også følge Hundesnude på Instagram, hvor jeg deler flere videoer og tips til livet med hund.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *