Lær din hund stå: Basistræning

Lær din hund stå? Altså som i stå helt stille. Det kan være overraskende svært for mange hunde. Særligt hvalpe og unghunde kan have svært ved at forholde sig roligt nok til at stå. Stå er, sammen med sit og dæk, de tre øvelser, vi sammen kender som øvelsen stillingsskift. Her viser jer en video til, hvor du kan lær din hund stå. Under videoen kan du læse trin for trin, hvordan du gør.

Trin for trin – lær din hund stå


Step 1: Med en godbid i hånden lokkes hunden op på en genstand med begge forpoter. Gamle studiebøger (eller i mit tilfælde en af min mands utroligt mange Tolkien-bøger) fungerer glimrende. Markér (klik eller sig “dygtig”) og beløn hunden med flere godbidder i træk. Vi vil gerne opfordre hunden til at stå stille og blive stående. ⁣⁣

Step 2: Udfas gradvist lokingen, til hunden selv stiller sig op på bogen med poterne. ⁣⁣Det gøres ved at gøre den hånd, du lokker med, mere og mere udvisket i bevægelserne – vi vil gerne have hunden til at prøve sig frem.
⁣⁣
Step 3: Når hunden relativt sikkert går direkte op på bogen med poterne, begynd at sætte kommando på. Jeg bruger “stand”. Vent med at sætte kommando på, til hunden er sikker på øvelsen, så vi undgår forvirring om kommandoen. Hvis hunden er skævt på bogen eller står ved siden af, så vent et øjeblik og se, om de selv kan regne den ud.
⁣⁣
Step 4: Udskift bogen med et ark papir og brug igen din kommando. Når du føler dig sikker på, at hunden står stille, fjernes papiret og øvelsen laves på gulvet!

Lær din hund øvrige basisøvelser

Skal vi træne sammen?

Vil du gerne lære din hvalp alle basisøvelserne og sikre et godt fundament? Så start hvalpetræningen i ro og mag i dit eget hjem med skræddersyet hundetræning. Læs mere om 1:1-træning her.

Følg Hundesnude på Instagram og se flere videoer og tips til livet med hund.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *