Basistræning: Lær din hund sit

Sit er et glimrende sted at starte, hvis hverken du eller din hund har stiftet bekendtskab med hundetræning før. De fleste hunde sætter sig let, og derfor er det også typisk nemt for både hund og ejer at komme i mål med. Sit er også en børnevenlig øvelse. Så har du mindre børn, der gerne vil lære hunden noget, så er sit et godt bud. Lær din hund sit ved hjælp af denne nemme og korte video. Vi lærer naturligvis hunden sit helt uden at tvinge den ved fx at skubbe dens bagdel mod gulvet. Det fratager hunden muligheden for at lære og tænke selv, og samtidig kan det være ubehageligt for hunde at få bøjet benene mod deres vilje.

Lær din hund sit på et håndsignal og med en verbal kommando (typisk ordet sit) med videoen herunder. Hunde er typisk visuelle, og derfor er det lettere for de fleste at lære håndsignaler end verbale kommandoer. Samtidig når vi lokker hunden i sit med en kommando får vi et naturligt håndsignal. Derfor starter jeg med at indlære håndsignal -> og dernæst kommando.

Lær din hund sit step by step

Step 1: Før en godbid hen over hundens hoved og markér med en klikker eller yes/yip, det øjeblik der er numse mod gulv og giv hunden godbidden i hånden. ⁣

Step 2: Brug samme håndbevægelse, men denne gang uden en godbid i hånden. Giv o stedet en godbid fra en anden hånd. 

Step 3: Åbn løbende hånden mere og mere og før hånden opad med en håndfladen opad. Bingo, du har nu dit visuelle håndsignal for sit.

Step 4: Par dit visuelle håndsignal med en verbal kommando ved først at give det visuelle signal, efterfulgt af kommandoen. Klik eller yes/yip og giv en godbid.

Step 5: Test hvor sikker din hund er i sit på udelukkende verbal kommando. Den skal i hvert fald sidde i skabet 4/5 gange, før vi er sikre.

Vil du også lære dæk og gi’ pote?

Følg Hundesnude på Instagram, hvis du vil se flere videoer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *