Kom i gang med hundetræning: 3 begynderøvelser trin for trin

Virker det uoverskueligt, hvordan du kan komme i gang med hundetræning? Internettet er fyldt med gode (og mindre gode) råd, og måske står du med en lille hvalp, som du vil alt det bedste, men hvordan kommer man i gang? Herunder finder du tre nemme begynderøvelser trin for trin – vær med og kom i gang med hundetræning!

Hvornår kan jeg starte med at træne med min hvalp?

At have hund er heldigvis livslang læring for hunden, og selv den lille hvalp “trænes” hele tiden. Det er derfor kun en god idé at kom i gang med hundetræning, så snart hvalpen er faldet til i det nye hjem. På den måde får du med det samme skabt en god relation med hvalpen og lærer den, at det er en sand fest at træne med dig og gøre, som du beder den om. Samtidig er det en fremragende måde at få afløb fra den ustoppelige hvalpeenergi 😉

Vi starter med tre nemme basisøvelser, som alle kan være med på. Det er egnet til alle racer og både hvalpe og voksne hunde kan være med. Alle øvelserne kræver blot ét menneske, én hund og nogle godbidder. Det behøver hverken være kompliceret eller tidskrævende at kom i gang med hundetræning.

Øvelse 1: Dæk

Øvelse 2: Giv pote

Øvelse 3: Snudedut

Hvis du har svært ved at knække koden, eller en af øvelserne driller, så tøv ikke med at skrive i kommentarfeltet herunder.

Kom i gang med hundetræning med positiv forstærkning

Alle øvelserne er indlært efter den læringsfilosofi, der hedder “positiv forstærkning”. På almindelig dansk betyder det, at vi belønner hunden, når den gør det, vi gerne vil have den til. Det kan være med en godbid, legetøj eller noget andet, som hunden godt kan lide. Det gør vi, fordi hundetræning skal være sjovt og skabe et godt forhold mellem ejer og hund. Hvis det regner med godbidder og leg, hver gang vores hunde træner med os, så er der en stor sandsynlighed for, at de fortsat gerne vil træne med os og være endnu mere opsatte på at gøre det, der udløser en godbid – om og om igen.

Skal vi træne sammen?

Hvis du har fået blod på tanden og er klar på mere træning, så kan du læse mere om træning med mig lige her. Jeg skræddersyr træning for alle lovlige racer fra 8 uger, der sikrer, at du og din hund får en fantastisk relation!

Du kan også følge Hundesnude på Instagram

2 kommentarer til “Kom i gang med hundetræning: 3 begynderøvelser trin for trin”

  1. Pingback: Lær din hund sit trin for trin - Hundetræning hos Hundesnude

  2. Pingback: Lær din hund stå - Trin for trin hundetræning hos Hundesnude

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *