Hundetrænerens tips til at komme i gang med hundetræning

Hundetræning kan virke voldsomt og tidskrævende at komme i gang med. Og jeg forstår godt, at det kan være uoverskueligt. Heldigvis kan jeg fortælle, at det ikke er besværligt, og du behøver ikke sige dit job op for at få tid til at træne med din hund. Her kommer mine bedste råd til at komme i gang med hundetræning.

Helbred. Kend din hund. Skaf en klikker. Sæt dig klare træningsmål..

Sikr dig, at din hund er fit for fight (altså træning)

Oplever du pludselige adfærdsudfordringer, der får dig til at tænke, at nu skal det eddermame være med det hundetræning, så tag et smut forbi dyrelægen, inden du går i gang. Jeg har oplevet hundeejere, hvis voksne og ellers renlige hunde pludselig var begyndt at tisse indenfor, og som troede, det kunne løses med træning. Udfordringen var en blærebetændelse, som dyrelægen heldigvis kan afhjælpe. Desuden er det altid godt at få et sundhedstjek af hunden, hvis du vil lave agility eller anden fysisk træning. Vi vil altid gerne tage os de forholdsregler, at vi kun træner med sunde og raske hunde. På den måde undgår vi at påføre dem smerte, som også er ødelæggende for båndet mellem ejer og hund.

Sæt dig klare træningsmål

Hvad er det, der er målet med træningen? Har du en specifik adfærdsudfordring, du gerne vil til livs? Er det sjove tricks og et bedre samarbejde, der er drømmescenariet? Måske I er ambitiøse og går efter agility eller en lydighedsprøve? Hvis du sætter nogle mål med træningen, er det lettere at se vejen dertil, og du undgår at rende ind i “shit, hvad skal vi træne?”. Start gerne med ét mål – fx sit eller dæk og byg videre derfra. Jeg garanterer, du bliver både klogere på dig selv og din hund i processen.

Kend dig selv og din hund

Saxo og jeg træner ofte om eftermiddagen. Hverken han eller jeg er udpræget morgenmennesker(hund), så vi går ofte en snusetur om morgenen, og når jeg har arbejdet hele dagen, og Saxo har leveret en snorkende underlægningsmusik, så er vi til gengæld begge klar til træning. Det vigtigste er; hvornår får du det gjort? Der er ikke noget tidspunkt, der er bedre end andre – det handler om, hvornår det passer dig og din hund som hold.

Har du brug for hjælp til at komme i gang? Book et forløb og få gang i hundetræningen med professionel hjælp

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *