Håndtering: Giv din hund jakke på uden tvang

Winter is coming. Og derfor kan det være en god idé at give sin hund jakke på. Det gælder særligt, hvis du har en hvalp (de små, hårløse hvalpemaver er sarte), en slank race som fx whippet eller en gammel hund. Men for mange hunde er det unaturligt at få overtøj på, og det kan blive en kamp mellem hund og ejer, hver gang det er tid til gåtur. I denne video og indlæg kigger vi på, hvordan vi kan introducere en jakke uden tvang.

Hvor koldt skal det være?

En god tommelfingerregel er, at når vi når frysepunktet, så er det tid til at give din hund jakke på. Det er vigtigt ikke at give din hund jakke på for tidligt. De fleste hunde kan sagtens klare det kølige klima i Danmark, ligesom de kan klare regn og rusk – de bærer jo trods alt på deres eget overtøj. Så vent, til det bliver ægte koldt.

Start med at træne at give din hund jakke på, før det bliver koldt

Planlægning er nøglen til succes. Det vil sige, start med at træne at få jakke på, før du faktisk skal bruge det. Det fjerner presset og giver ro til at arbejde jer fremad i det tempo, som passer din hund. Det vigtigste er at introducere nyt tøj i et roligt tempo og parre den nye – og potentielt skræmmende – genstand med noget godt. Og det er slet ikke unormalt, at det her kan tage uger. Træn gerne 30-60 sekunder per dag.

I videoen her er mit bud på, hvordan jeg introducerer Saxo til en jakke. Hver beklædningsgenstand er forskellig og lukkes forskellige steder, og derfor skal det også tjene mest til inspiration. Det vigtigste for mig er, at jeg ikke på noget tidspunkt rører ved ham eller holder ham fast. Samtidig har han altid har muligheden for at sige nej tak og gå væk.

Først markerer og belønner jeg ham med godbidder for bare at snuse til den. ⁣ Jeg starter på ryggen, hvor de fleste hunde er mindst sensitive. Dernæst bevæger mig langsomt frem mod ansigtet og maven. Til sidst bygger jeg på at få ham til selv at gå ind i jakke og ud af den igen.⁣

Skal vi træne sammen?

Skal vi arbejde sammen med det, som du og din hund går og bakser med? Skal I blive endnu skarpere sammen som et hold? Så læs mere om at træne med mig her. Er du mere til holdtræning, så kan du se aktuelle hold her.

Følg Hundesnude på Instagram for flere videoer om hundetræning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *