Video: Min hund hopper op

De fleste har prøvet at blive væltet halvvejs omkuld af en glad hund på to ben. Det kommer næsten altid fra et godt sted. En hund, der er lykkelig, fordi du kommer hjem, eller fordi der kommer gæster. Men ikke desto mindre er det et irritationsmoment for mange. Og det kan være farligt, hvis en stor hund hopper op af et lille barn eller et ældre menneske. Min hund hopper op – hvordan løser jeg det?

I videoen herover finder du min “opskrift” på, hvordan du løser det, når din hund hopper op. Både generelt, at hunden hopper op på fremmede, og så helt specifikt, når der kommer gæster ind i hjemmet. Opskriften består af 2 trin.

Step 1: Forebyg, at din hund hopper op

Det første skridt til at komme enhver form for adfærdsudfordring til livs er at forebygge, at det sker igen. At hoppe op er typisk enormt selvforstærkende, for vi hilser jo på en hund, der hopper op – enten på den ene eller den anden måde. Jeg anbefaler, at man enten har sin hund i snor eller bruger en babygate, mens man træner.

Step 2: Lær hunden, hvad du gerne vil have i stedet for

Næste skridt er at træne, hvad du gerne vil have hunden til at gøre i stedet for. I videoen viser jeg, hvordan jeg lærer hunden et “sit” i stedet for at hoppe op. Det giver en mere høflig og rolig hilsen. Hunden kan ikke både hoppe op og sidde ned på samme tid. Til slut i videoen viser jeg, hvordan jeg implementerer sit ved hilsen i praksis, når det kommer gæster ind ad døren.

Skal vi træne sammen?

Har du brug for en sparringspartner i træningen eller er du og din hund klar til mere træning? Så læs mere om privat træning med mig her og holdtræning her.

Se flere videoer og følg mig på Instagram

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *