Elefanten: Nøglen til at lære din hund tricks

Elefanten er en genial genvej til at lære sin hund tricks – også de mere komplekse af slagsen. Når jeg siger elefanten, så mener jeg en klassiske øvelse med elefanten i cirkus, der har forpoterne på en spand og drejer hele vejen rundt. Heldigvis er der ingen, der skal tvinges og holdes indespærret for at lære den her slags elefant – vi træner den med positiv forstærkning, der gør det sjovt for alle! Alt det kræver at komme i gang med denne øvelse er en genstand, som hunden kan placere poterne på. Det kan være en tupperware-lignende genstand for små hunde eller måske en malerspand for større hunde.

Kropskontrol er genvej til at lære din hund tricks – også de komplicerede

De fleste hunde har et mildt sagt anonymt forhold til deres bagben og kan ikke finde ud af at bevæge bagbenene selvstændigt fra forbenene. Det gør det svært for dem at bakke, hoppe og balancere. Alt sammen ting, der gør det meget lettere at lære en hund tricks, hvis hunden allerede har styr på. Derfor er elefanten et godt sted at starte, hvis man gerne vil imponere med at lære sin hund tricks. Samtidig styrker øvelsen hundens bevidsthed om forben og bagben, ligesom øget kropskontrol gør det nemmere for hunden at manøvrere. Hvis du har ønsker om at træne lydighedstræning med hunden, er elefanten startskuddet til en sikker “plads”-position.

At lære sin hund tricks er generelt fantastisk for samarbejdet mellem hund og ejer. Det vigtigste er, at det skal være sjovt og uden frustration for hunden. Øvelsen er også hvalpeegnet, og det er en god idé at starte på bagpartikontrol, allerede mens hunden er ung. Så er fundamentet på plads, og ejer har allerede lagt et godt fundament for at lære sin hund tricks!

Øvelsen giver altså god kropskontrol og kan samtidig være med til at øge hundens selvtillid. Og så er det en virkelig sjov genvej til at lære hunden tricks.

Skal vi træne sammen?

Skal din hund lære flere tricks eller måske imponere på lydighedsbanen? Så kontakt mig for et træningsforløb. Hundesnude tilbyder træning i hele Storkøbenhavn. Læs mere her!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *