Den store guide til aktivitetslegetøj til hund

Det er ingen hemmelighed, at jeg er temmelig glad for aktivitetslegetøj til hund og muligheden for at give min hund noget meningsfyldt at lave. Jeg har også efterhånden samlet en vognpark af aktivitetslegetøj, både af den slags man kan købe sig til, og den slags man selv kan lave. I det her post vil jeg gennemgå mine favoritter af dem, man kan købe. Så tager vi gør-det-selv en anden dag.

Hvad kan aktivitetslegetøj til hund, og hvorfor bruger vi det?

Først et par nedslagspunkter. Formålet med det meste aktivitetslegetøj til hunde er enten at tygge, grave eller ødelægge/flå. Det er alt sammen naturlige behov for hunde. For nogle hunde er det ene mere vigtigt end det andet, og alle hunde griber det forskelligt an. Der må vi som ejere se på vores egne hunde og tilrettelægge aktiviteten derefter. Præcis ligesom at folk med en husky går længere ture end folk med en chihuahua.

Jeg er vild med den her pyramide af hundes behov. Og læg mærke til, at det er behov, vi taler om – ikke lige så essentielt som vand, mad og tag over hovedet, men det er stadig et behov for hunde at lære og problemløse. Og udover træning kan aktivitetslegetøj til hund tjene til at få det behov opfyldt.

aktivitetslegetøj til hunde
Grafik af Lina Michaels

Foderlegetøj til hunde

Mit foretrukne aktivitetslegetøj til hund er foderlegetøj eller “food dispensing toys”, som de hedder, hvis man skal Google dem. Det er typisk gummilegetøj i forskellige farver og former, som man kan tilføje mad til. Det kan være tørfoder, vådfoder eller en lækker snack. Mine favoritbrands er KONG og Sodapup, og jeg synes også, Trixie er kommet godt efter det med tiden. Jeg forbereder nogle én gang om ugen og lægger dem i fryseren – på den måde har jeg altid ‘noget på lager’. Desuden sviner det kun én gang, når man skal forberede dem. De kan bruges både til en regnvejrsdag, hvis man har travlt, til videomøder med arbejde, eller hvis hunden er urolig, mens familien spiser aftensmad.

På billedet her:

 • Lilla KONG Squeezz Stick
 • 2x KONG Classic
 • KONG Wobbler
 • Trixie Junior Dumbbell i lyseblå
 • Trixie Snack Snake
 • Trixie snackbold
 • Sodapup MKB Coffee Cup 
 • Sodapup MKB Cupcake
 • Sodapup Can Toy i lilla

Jeg har et par opskrifter på fyld på Instagram, og alternativt kan jeg varmt anbefale at følge @bindisbucketlist på Instagram, der er en slags dronning udi “KONG stuffing”

KONG og Sodapup kan alle gå i opvaskemaskinen eller vaskes i hånden med en gammel tandbørste. Jeg oplever, at de holder utrolig godt – flere af mine er blevet brugt hver uge i årevis, og de ligner sig selv. Jeg køber det meste hos Zooplus, som jeg synes har det bredeste udvalg, særligt af KONG. Sodapup køber jeg direkte på deres amerikanske hjemmeside.

Hvor skal man starte?

Mindre end ovenstående kan sagtens gøre det 😉 Jeg ville starte med en KONG Classic. De er nemme at gå til for de fleste hunde, og de kan varieres i sværhedsgrad, efterhånden som hunden fanger fidusen. På den måde bliver det et legetøj for livet. Gå med en størrelse større, end hvor du egentlig tænker, din hund hører til.

Med fyld ville jeg starte med peanutbutter rørt op i lidt vand eller baby-æblemos helt rent. Det flyder, og derfor skal hunden ikke arbejde så meget for belønningen, og det hjælper den med at fange fidusen. Efterhånden som hunden bliver mere trænet, kan man pakke den mere med forskellige ting af varierende konsistens og fryse den.

Nogle hunde synes, en KONG er svær at gå til – særligt fladsnudede hunde, fordi det kan være svært at nå hele vejen igennem. Der er en Wobbler et godt alternativ, hvis hunden får tørfoder, eller alternativt Snack Snake, hvor åbningen er mere jævn.

Nye hold i 2021

HUSK at der netop nu er åbnet for nye hold til holdtræning – læs mere her. Du kan også, som altid, booke et 1:1 træningsforløb med mig, som du kan læse mere om her.

Hvis du har nogle spørgsmål, kan du altid skrive – enten her, på Instagram eller på emilie@hundesnude.dk

4 kommentarer til “Den store guide til aktivitetslegetøj til hund”

 1. Hvilken sodapup størrelse vil du anbefale til en Cavalier hhv som hvalp og voksen?
  Ved du, om man kan købe dem i Danmark, eller Amazon.com er stedet?

  1. Det her er en large, og den er temmelig stor – til sammenligning er det en KONG Classic i str. medium ved siden af. Jeg ville nok gå med en medium både til hvalp og voksen. Jeg har ikke fundet en dansk forhandler endnu, desværre!

 2. Pingback: Opskrifter til aktivitetslegetøj: Eksempler på KONG-fyld - Hundesnude

 3. Pingback: Jul med hund: Guide til rolig jul med den firbenede - Hundesnude

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *